ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η αγωνιστική περίοδος 2018-2019, που ολοκληρώθηκε, τον περασμένο Ιούλιο, αποτέλεσε ακόμη μια επιτυχημένη αθλητική χρονιά για τα σωματεία της ΕΣΧΑ, σε οτι αφορά την παρουσία τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των Ηλικιακών Κατηγοριών.

Συνολικά στις εννέα τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων (μοριοδοτούμενων και μη), τα σωματεία της ΕΣΧΑ απέσπασαν 13 μετάλλια συνολικά (5 χρυσά,  4 ασημένια, 4 χάλκινα), αποτυπώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο, την σημαντική δουλειά που γίνεται παρά τα σοβαρά γηπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Αττικής.

Τα μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα ήταν:

Έφηβοι: 1η θέση Ολυμπιακός ΣΦΠ

Νεάνιδες: 1η θέση ΓΑΣ Καματερό

Παίδες: 1η θέση ΑΕΚ, 3η θέση ΑΣΕ Δούκα

Κορασίδες: 1η θέση ΟΦ Νέας Ιωνίας

Παμπαίδες Α’: 1η θέση ΓΑΣ Καματερό, 3η θέση Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων Β’

Παγκορασίδες Α’: 2η θέση ΓΑΣ Καματερό

Παμπαίδες Β΄: 2η θέση ΑΕΚ, 3η θέση ΑΣ Κορωπίου ΓΣ Παπασιδέρης

Παγκορασίδες Β’: 3η θέση ΓΑΣ Καματερό

Μίνι Αγόρια: 2η θέση ΑΣ Κορωπίου ΓΣ Παπασιδέρης, 3η θέση ΕΣΝ Βριλησσίων

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΧΑ συγχαίρει τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές, τα διοικητικά στελέχη των συλλόγων, καθώς και σε όσους συνέβαλαν για να έρθουν αυτές οι σημαντικές διακρίσεις. Παράλληλα συγχαίρει για την προσπάθεια τους και όλες τις ομάδες της Ένωσης που συμμετείχαν στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων καθώς και στις 13 διοργανώσεις της ΕΣΧΑ, στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε.

 «Ήταν μια άκρως επιτυχημένη, η αγωνιστική περίοδος 2018-2019 που ολοκληρώθηκε, σε οτι αφορά τις διακρίσεις των ομάδων της Ένωσης στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων στις ηλικιακές κατηγορίες. Πολλά μπράβο σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την προσπάθεια τους» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΧΑ, συμπληρώνοντας: «Βασικός στόχος όλων μας, πρέπει να είναι η τροφοδότηση με αξιόλογους αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών συγκροτημάτων και έπειτα η διάκριση σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα αγωνιστική περίοδος (2019-2020) όπου ευελπιστούμε όλοι μας, να συνεχιστεί η σοβαρή και η καλή δουλειά που γίνεται σε αναπτυξιακό επίπεδο στα σωματεία της Αττικής. Πάνω από όλα ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να είναι υγιή και σε όσα έχουν αυξημένες σχολικές υποχρεώσεις, να μπορέσουν να συνδυάσουν την μάθηση με τον αθλητισμό και με τον πρωταθλητισμό!».