ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χαιρετισμός Πρόεδρου Ε.Σ.Χ.Α. Δημήτρη Σταυρακάκη.

 

«Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα της Ένωσης μας, από την οποία έχετε την δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις δράσεις της Ε.Σ.Χ.Α., το πρόγραμμα των αγώνων, αποτελέσματα, βαθμολογίες καθώς και χρήσιμα στοιχεία για το άθλημα μας, ειδικότερα σε ότι έχει σχέση την περιοχή της Αττικής.

Στόχος της Ένωσης μας, είναι η ανάπτυξη-διάδοση του Χάντμπολ, η οργάνωση των Πρωταθλημάτων-Κυπέλλων , δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις Αναπτυξιακές Ηλικίες σε αγόρια και σε κορίτσια. Μέσα από αυτή την διαδικασία και από τα ανταγωνιστικά Τοπικά Πρωταθλήματα που διοργανώνουμε, θέλουμε να αναδειχτούνε οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα πλαισιώσουν στη συνέχεια τα Εθνικά μας συγκροτήματα σε όλες τις Ηλικίες.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στη Ένωση μας υπάρχουν αρκετά σωματεία που διακρίνονται σε Πανελλαδικό επίπεδο στις Αναπτυξιακές Ηλικίες (τελικές φάσεις) κάτι που αποτυπώνει με το καλύτερο τρόπο την σοβαρή και μεθοδευμένη δουλειά που γίνεται από τους αθλητές και τις αθλήτριες υπό την υπόδειξη των προπονητών τους και την στήριξη των στελεχών των σωματείων.

Προτεραιότητα επίσης της Ε.Σ.Χ.Α. είναι η ανάπτυξη του Χάντμπολ σε περιοχές της Αττικής όπου δεν καλλιεργείται το άθλημα καθώς επίσης και η ανάπτυξη-διάδοση του αθλήματος του Beach Handball που μπορεί να αναπτυχθεί σε παραλιακούς Δήμους της Αττικής ακόμη και σε αυτούς που δεν διαθέτουν Αθλητική Εγκατάσταση-Κλειστό Γυμναστήριο, ικανό να φιλοξενήσει αγώνες της σάλας.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το Χάντμπολ ακόμα πιο ελκυστικό και δημιουργικό ειδικά για τα παιδιά μας. Θέλουμε να πάμε το Χάντμπολ στην Αττική και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά, να δυναμώσει περισσότερο και να ισχυροποιηθεί στην συνείδηση των φιλάθλων.  

Μέσα από τον πολιτισμένο διάλογο, την σύνθεση απόψεων, όλοι οι εμπλεκόμενοι με το άθλημα στην Αττική, πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας και να συμβάλλουμε για την ακόμη μεγαλύτερη προώθηση και ανάπτυξη του Χάντμπολ. Γιατί είναι ένα άθλημα που αξίζει να ασχολείσαι!».

 

Ο Δημήτρης Σταυρακάκης είναι πρόεδρος  της Ε.Σ.Χ.Α. από τις 4 Σεπτεμβρίου του 2017.