ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κίνητρα σε Εταιρείες αλλά και Φυσικά Πρόσωπα να ενισχύσουν οικονομικά και να υποστηρίξουν τα Ερασιτεχνικά σωματεία σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τον Ελληνικό Αθλητισμό, δίνεται με την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Επιστρέφουν τα οικονομικά κίνητρα, που είχαν καταργηθεί πριν από μια δεκαετία, με τη μορφή φορολογικών ελαφρύνσεων για όσους κάνουν δωρεές προς τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20%  ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος.

Αναλυτικά σας παραθέτουμε την Επίσημη Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου (που εκδόθηκε 17/12/2019) από το Υφυπουργείο Αθλητισμού:

«O Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψε σήμερα απόφαση, με την οποία μειώνεται ο φόρος εισοδήματος για τα πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20% του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος.

Η απόφαση αυτή αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Κυβέρνηση ενισχύει κατ’ αυτό τον τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του, και δημιουργώντας επιπλέον κίνητρα χρηματοδότησής του από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την πρόσφατη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια που συνάπτουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΑΑΕ), υλοποιείται η πρώτη φάση στήριξης, με μέτρα τέτοιου είδους, προς το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού».