ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση του 6ου Κυπέλλου Ελλάδος Beach Handball Ανδρών-Γυναικών, που έγινε στο Ολυμπιακό Κέντρο Beach Volley στο Φάληρο. Κυπελλούχοι Ελλάδος αναδείχθηκαν ο Απόλλων Καλαμαριάς στους άνδρες και ο Σπάρτακος Goalbet στις γυναίκες.

Στον τελικό των ανδρών ο Απόλλων Καλαμαριάς νίκησε με 2-1 (18-16, 15-16, 3-2) τον Ολύμπιο Δία Ασπροπύργου ενώ στον μικρό τελικό οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης επικράτησαν με 2-0 (16-11, 16-7) του ΑΣ Άνοιξης Διονύσου Delousil.      

Στις γυναίκες, στον τελικό ο Σπάρτακος Goalbet κέρδισε με 2-0 (14-10, 18-5) τον ΑΟΑ Καστοριάς ενώ στην 3η θέση ήταν οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης.

Πολυτιμότερος παίκτης στους άνδρες αναδείχθηκε ο Διονύσης Καραγκιοζόπουλος (Απόλλων Καλαμαριάς) και στις γυναίκες η Ελισάβετ Μάστακα (Σπάρτακος Goalbet).

Την διοργάνωση των αγώνων είχε η Επιτροπή Beach Handball της ΟΧΕ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην συγκεκριμένη Ολυμπιακή εγκατάσταση του Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποιήθηκαν επίσημοι αγώνες, για 1η φορά, μετά από 13 χρόνια!.

Η ΕΣΧΑ χαιρετίζει την προσπάθεια της  ΟΧΕ και της Περιφέρειας Αττικής για την επαναλειτουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Beach Volley και εύχεται η  διοργάνωση του 6ου Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών-Γυναικών, να είναι η αφετηρία ώστε να αξιοποιηθεί και να συντηρηθεί επιτέλους η συγκεκριμένη εγκατάσταση, όχι μόνο για το Χάντμπολ αλλά για όλα τα αθλήματα της Άμμου, ώστε να ζωντανέψει και πάλι μια αθλητική εγκατάσταση υψηλού επιπέδου, που έχει ανάγκη ο αθλητισμός στην περιοχή της Αττικής.

Από την ΕΣΧΑ παραβρέθηκαν στο 6ο Κύπελλο Ελλάδος Beach Handball Ανδρών-Γυναικών οι: Δημήτρης Σταυρακάκης (Πρόεδρος), Ευάγγελος Παπαϊωάννου (Γενικός Γραμματέας), Μάριος Λουκάτος (μέλος ΔΣ).