ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα, το Διακλιμακιακό Τουρνουά Παγκορασίδων Α’ (U14) στο οποίο συμμετείχαν 64 αθλήτριες από σωματεία όλης της Ελλάδας.

Στην διοργάνωση πήραν μέρος αθλήτριες, γεννημένες το 2004 και το 2005, που είχαν επιλεγεί από τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές Ανάπτυξης της ΟΧΕ.

Το Κλιμάκιο Νοτίου Ελλάδος, που αποτελούσαν αθλήτριες από τα σωματεία της ΕΣΧΑ, κατέλαβε αήττητο την 1η θέση στο τουρνουά, οι αγώνες του οποίου φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κόνιτσας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Νότια Ελλάδα-Βόρεια και Ανατολική Ελλάδα: 34-30

Κεντρική και Κεντροδυτική Ελλάδα-Δυτική Ελλάδα: 24-25

Δυτική Ελλάδα-Βόρεια και Ανατολική Ελλάδα: 33-27

Νότια Ελλάδα-Κεντρική και Κεντροδυτική Ελλάδα: 47-30

Νότια Ελλάδα-Δυτική Ελλάδα: 26-24

Βόρεια και Ανατολική Ελλάδα-Κεντρική και Κεντροδυτική Ελλάδα: 30-39

 

Η κατάταξη:

  1. Νότια Ελλάδα (107-84) 6
  2. Δυτική Ελλάδα (82-77) 4
  3. Κεντρική/Κεντροδυτική Ελλάδα (93-102) 2
  4. Βόρεια και Ανατολική Ελλάδα (87-106) 0

 
Τα τέσσερα Κλιμάκια που πήραν μέρος στην διοργάνωση, συγκροτούσαν αθλήτριες από συλλόγους των παρακάτω περιοχών:

Νότια Ελλάδα: Αττική
Δυτική Ελλάδα: Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Αμύνταιο, Άρτα.
Κεντρική/Κεντροδυτική Ελλάδα: Βέροια, Νάουσα, Γιαννιτσά, Ιωάννινα, Κέρκυρα.
Βόρεια και Ανατολική Ελλάδα: Θεσσαλονίκη, Δράμα, Προσοτσάνη, Αλεξανδρούπολη.


Το Κλιμάκιο Νοτίου Ελλάδος απαρτίζονταν από τις παρακάτω αθλήτριες: Ειρήνη-Μαρία Βερβεράκη (ΟΦ Ν. Ιωνίας), Κατερίνα Γιαννοπούλου (ΟΦ Ν. Ιωνίας), Δέσποινα Παπανικολάου (ΟΦ Ν. Ιωνίας), Αλεξάνδρα Ωραιοπούλου (ΟΦ Ν. Ιωνίας), Ερμιόνη Καψάλη (ΟΦ Ν. Ιωνίας), Δήμητρα Μυλωνά (ΟΦ Ν. Ιωνίας), Βασιλιάνα Βουκλαρή (ΓΑΣ Καματερού), Ειρήνη Ψαριώτη (ΓΑΣ Καματερού), Χριστίνα Κουτροδήμου (ΓΑΣ Καματερού), Ιωάννα Σπηλιοπούλου (ΓΑΣ Καματερού), Χαρίκλεια Κατσικά (ΓΑΣ Καματερού), Αδαμαντία-Ειρήνη Πατρώνη (ΓΑΣ Καματερού), Σωτηρία Κούρτη (ΓΑΣ Καματερού), Αλκίντα Μετάϊ (ΓΑΣ Καματερού), Χριστίνα Κορκολή (ΕΣΝ Βριλήσσια), Ευαγγελία Λάσκου (ΕΣΝ Βριλήσσια), Μαγδαληνή Μπανάση (Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων), Τρισευγενή Λυτριβή (ΓΝΟ Άρης Νικαίας).
Προπονητές του Κλιμακίου Νοτίου Ελλάδος ήταν οι Δημήτρης Σκάρλος και Γιάννης Βαρελτζής.


Την διοργάνωση του Διακλιμακιακού Τουρνουά Παγκορασίδων A’ (U14) είχε η ΕΑΠ/ΟΧΕ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Κόνιτσας και το ΑΟ Ιωαννίνων.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΧΑ συγχαίρουν τις αθλήτριες που συγκρότησαν την ομάδα του Κλιμακίου Νοτίου Ελλάδος για την επιτυχία τους, να καταλάβουν την 1η θέση στο Διακλιμακιακκό Τουρνουά, καθώς επίσης και τις αθλήτριες από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, για την συμμετοχή τους και την προσπάθεια που έκαναν στην επιτυχημένη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Κόνιτσα.
Στην τελετή λήξης του Τουρνουά, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, ο Συντονιστής Τεχνικός Σύμβουλος  ΕΑΠ/ΟΧΕ Παναγιώτης Ιατρούδης καθώς και οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Ανάπτυξης της ΟΧΕ Γιώργος Κρανάκης, Γιάννης Βαρελτζής, Δημήτρης Σκάρλος, Θόδωρος Τογανίδης, Κώστας Κότσιρας, Τέλης Καζαντζίδης, Κυριακή Τριανταφυλλίδου και Σοφία Αμπεριάδου.