ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου το πρωί, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης «Παίζουμε χάντμπολ … δίνουμε χέρι στην Κιβωτό» που συνδιοργάνωσαν ο Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου, ο Δήμος Διονύσου και η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (O.X.E.), με την υποστήριξη της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Χ.Α.) και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό της η  πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου»  πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και ο σκοπός της πραγματοποίησης αυτού του πρωτότυπου αγώνα χάντμπολ επετεύχθη, όπως ανέφερε ο εκ των διοργανωτών Πρόεδρος του ΑΣΑΔ Μάριος Λουκάτος, καθώς συγκεντρώθηκαν δεκάδες κούτες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι φιλοξενίας παιδιών του οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου»στην Άνοιξη Αττικής που φιλοξενεί σήμερα 17 παιδιά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, καθώς αυτή ήταν ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BE ACTIVE. Χαιρετισμό απηύθυναν, ο  Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ  Κώστας Σταματιάδης  και εκ μέρους του Δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη , η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Πέππα.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Νατάσσα Ράγιου. Πριν την έναρξη του συμβολικού αγώνα τιμήθηκαν από το Δήμο Διονύσου οι Ολυμπιονίκες Γιάννης Αρβανίτης (Χάντμπολ) και Λάμπρος  Παπακώστας (Στίβος) για την προσφορά τους στον Ελληνικό Αθλητισμό, καθώς και ο Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας  Beach Handball 2018. Τιμήθηκαν  επίσης,  ο εφοπλιστής κ. Αθ. Μαρτίνος από τον Γεν. Γραμματέα της  Ο.Χ.Ε. Κώστα Σταματιάδη , για την προσφορά του στο άθλημα της χειροσφαίρισης καθώς και η Μάγδα Κεπεσίδου από τον Πρόεδρο του Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου Μάριο Λουκάτο για την ανάδειξή της ως Παγκόσμια  Πρωταθλήτρια Beach Handball 2018 με την Εθνική Ελλάδος.

Τα παιδιά του δήμου Διονύσου και της Κιβωτού έπαιξαν χάντμπολ στα 2 υπαίθρια γήπεδα, διασκέδασαν και απόλαυσαν τον συμβολικό αγώνα στον οποίο συμμετείχαν οι : Σοφία Αγγελάκη (Πρωταθλήτρια Βόλεϊ), Αλέξης Αλβανός (Διεθνής Πρωταθλητής Χαντμπολ –Ολυμπιονίκης),  Γιάννης Αρβανίτης (Ολυμπιονίκης- Προπονητής Εθνικής Ελλάδος Χάντμπολ), Δημήτρης Καϊμάς (Δημοσιογράφος ΕΡΑΣΠΟΡ), Χρήστος Κεδέρης (Διεθνής Πρωταθλητής Χάντμπολ), Μάγδα Κεπεσίδου (Διεθνής Πρωταθλήτρια Χάντμπολ, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Beach Handball), Μάρκος Κούμαρης (Τραγουδιστής των Locomondo), Νίκος Παγκάκης (Δημοσιογράφος ΣΚΑΙ), Λάμπρος Παπακώστας    (Πρωταθλητής Στίβου- Ολυμπιονίκης), Φραγκούλα Παπανικολάου (Διεθνής Πρωταθλήτρια Χάντμπολ), Τζέην Σαμπανίκου (Δημοσιογράφος- Ραδιοφωνική Παραγωγός) , Γιώργος Χειμωνέτος (Ολυμπιονίκης Ποδηλασίας-Μοντέλο),  οι Ομοσπονδιακοί προπονητές ανάπτυξης της Ο.Χ.Ε.  Π. Ιατρούδης, Σ. Αλεπουδέας, Ν. Βαλερεντζής, Κ. Κότσιρας και ο προπονητής του Α.Σ.Α.Δ., Σ. Τοντόροβιτς. Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Βαγγέλης Συρεπύσιος και η Μάρα Αλεπουδέα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Διονύσου κ.κ. Παναγιώτης Τσούκας, Βασίλης Δαρδαμάνης, και Δημήτρης Ράϊκος, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Χ.Α. Δημήτρης Σταματιάδης και Γιάννης Κωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κερατσινίου Γιώργος Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ο.Δ. Ασπροπύργου Νίκος Ματθαίου και η ομάδα Παγκορασίδων Β΄ του ΑΠΕΣ Καπανδριτίου.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι:  ΕΡΤ , ΣΚΑΙ TV  και ΕΡΑΣΠΟΡ.

Χορηγοί εκδήλωσης : ταβέρνα «ΠΙΠΙΝΙΟΣ» στη Σταμάτα, σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στην Άνοιξη, συστήματα πυρασφάλειας «ΠΥΡΟΠΡΟΛΗΨΗ», φούρνος «ΚΑΡΡΑΣ» στην Άνοιξη και το catering «ΓΕΥΣΙΝΟΥΣ».