ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα μέτρα στήριξης για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες λόγω της πανδημίας του κορωνοιϊού, ανάγκες τους, ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Συνολικά θα δοθεί το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, απευθείας στα ερασιτεχνικά σωματεία, υλοποιώντας έτσι τη στήριξη-δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ενίσχυση τους.     

«Διαθέτουμε συνολικά για τον σκοπό αυτό 12 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, με διαφανή, αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια, μέσα από το μητρώο αθλητικών σωματείων» ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Από την μεριά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είπε: «Ανταποκρινόμενοι, στις μεγάλες και επείγουσες ανάγκες που έχουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, οι οποίες μεγεθύνθηκαν από την πανδημία, ανακοινώνουμε τη διάθεση ποσού 12 εκατ. ευρώ, από την Πολιτεία απευθείας στα αθλητικά σωματεία για την άμεση ενίσχυσή τους. Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί με απόλυτη διαφάνεια και κριτήρια ισονομίας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι θα υπάρχουν κριτήρια οικονομικά και αγωνιστικά».

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης, επεσήμανε ότι έπειτα από 12 χρόνια, τελευταία φορά ήταν το 2008, η Πολιτεία προχωρά απευθείας στην επιχορήγηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Ξεκαθάρισε όμως ότι θα ενισχυθούν οικονομικά, όσα έχουν προχωρήσει την προεγγραφή τους στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» και διαθέτουν ή έχουν αιτηθεί την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Αθλητισμού, στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ.