ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το άνοιγμα των Κλειστών Γυμναστηρίων και των Κολυμβητηρίων, από την προσεχή Δευτέρα 18 Μαϊου, για ατομικές προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών, με μπάλα, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης,

Μιλώντας στην Τηλεόραση της ΕΡΤ-1 στην Σταυρούλα Χριστοφιλέα και τον Περικλή Μακρή, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και ειδικότερα, στην 3η φάση, η οποία θα ενεργοποιηθεί από την Δευτέρα 18 Μαϊου.  

Μεταξύ άλλων προβλέπεται να αρχίσουν ατομικές προπονήσεις οι αθλητές και οι αθλητές 13 ετών και άνω, στα ομαδικά αθλήματα, ενώ οι Δήμοι θα μπορούνε να ανοίξουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους (ανοιχτές και κλειστές), αφού όμως πρώτα ακολουθήσουν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υφυπουργείου Αθλητισμού και γίνουν όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην ΕΡΤ-1, που έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαϊου 2020:

«Η 3η φάση της επανεκκίνησης του αθλητισμού, θα ενεργοποιηθεί από την Δευτέρα που μπαίνουμε. Από 13 ετών πλέον και πάνω, οι αθλητές και οι αθλήτριες όλων των σωματείων, των ερασιτεχνικών σωματείων, θα επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις σε ανοιχτές και σε κλειστές εγκαταστάσεις, όχι ομαδική προπόνηση, αλλά ναι στην προπόνηση με μπάλα, λένε οι ειδικοί, κολυμβητήρια πλέον ανοιχτά και κλειστά θα λειτουργήσουν, με ποσοτικούς περιορισμούς σε παίκτες, δηλαδή σε αριθμό αθλητών θα έχουμε σε ανοιχτούς μεγάλους αθλητικούς χώρους, έως 80 άτομα. Σε ανοιχτούς και κλειστούς μικρούς αθλητικούς χώρους, γήπεδα μπάσκετ, βόλει, χάντμπολ, ένα άτομα ανά περίπου 30 τετραγωνικά μέτρα τουλάχιστον, ενώ θα έχουμε ποσοτικούς περιορισμούς και στις πισίνες, 50άρες, 33άρες, 25άρες ανά διαδρομή δηλαδή και τέλος θα υπάρξει πρόβλεψη να δοθεί δυνατότητα να εισέλθουν στα γήπεδα, οι υποψήφιοι για τις Σχολές ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Λιμενικού, Πυροσβεστικής. Όλα αυτά ετοιμάζονται με απόλυτη Υγειονομική επεξεργασία από την Υγειονομική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού και τον ΕΟΔΥ, ξεκινάμε ήδη την προετοιμασία της ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης), θα είναι έτοιμη πρώτα ο Θεός από Δευτέρα άντε Τρίτη το πολύ. Πιστεύω την Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι να σταλεί σε όλα τα Αθλητικά Κέντρα, είτε Δημοτικά, είτε Περιφερειακά».