ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Χ.Α. καταγγέλλει την αήθη και πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Σταυρακάκης, όπως και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ευάγγελος Παπαϊωάννου, κατά την διάρκεια του μικρού τελικού του Πρωταθλήματος Ε.Σ.Χ.Α. Παίδων μεταξύ των ομάδων ΕΣΝ Βριλησσίων-ΓΝΟ Άρης Νικαίας, από τον προπονητή της Α’ Ομάδας, κ. Θεόδωρο Γκίνη.

Ο συγκεκριμένος την στιγμή της αποβολής του από το παιχνίδι, κινήθηκε απειλητικά με σκοπό την βιαιοπραγία προς τον Πρόεδρο της Ένωσης, αναφέροντας παράλληλα υποτιμητικά χαρακτηρισμούς και δυσφημιστικά σχόλια προς το πρόσωπο του και την Ε.Σ.Χ.Α., κάτι που επανέλαβε και μετά το τέλος της αναμέτρησης σε νέα επίθεσή του.

Τέτοιες βίαιες συμπεριφορές δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό, δεν τιμούν την προσπάθεια του συγκεκριμένου συλλόγου και το σπουδαιότερο δεν αρμόζουν σε προπονητή και παιδαγωγό.

Καλούμε την διοίκηση του ΕΣΝ Βριλησσίων να πάρει θέση για το επεισόδιο και να καταδικάσει άμεσα την απρεπή συμπεριφορά του προπονητή του, ο οποίος με τις ενέργειες του αμαυρώνει την λαμπρή ιστορία που έχει στο Ελληνικό Χάντμπολ ο συγκεκριμένος σύλλογος.

 

Η Ένωση θεωρεί ότι το μεμονωμένο αυτό περιστατικό βίας δεν χαρακτηρίζει την οικογένεια του χαντμπολ στην Αττική, συνιστά όμως καίρια προσβολή στα θεσμικά όργανα του αθλήματος, η οποία θα ελεγχθεί πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα.