ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εξαιρετική πρωτοβουλία από την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) την οποία χαιρετίζει και η Ε.Σ.Χ.Α. αποτελεί το γεγονός ότι η Ομοσπονδία του αθλήματος μας είναι η Πρώτη Ομοσπονδία που ενστερνίζεται το όραμα του προγράμματος «Make Place For One More Woman» για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό, στην προπονητική καθοδήγηση, την διοικητική στελέχωση καθώς και την άρσης των αποκλεισμών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, της Ο.Χ.Ε. με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.), υλοποιήθηκε ένα πολύ ωραίο βίντεο, που παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και στο οποίο διεθνείς παίκτριες του Χάντμπολ στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την ενασχόληση των γυναικών με τον αθλητισμό. Στο βίντεο παρουσιάζονται οι αθλήτριες:  Βάσω Σκάρα (διεθνής παίκτρια, συμμετείχε στην Ολυμπιακή ομάδα του 2004, Αναγέννηση Άρτας), Φραγκούλα Παπανικολάου (αρχηγός Εθνικής Ομάδας-ΟΦ Νέας Ιωνίας), Έλσα Μάστακα (αρχηγός Εθνικής Ομάδας και Mπιτς Χάντμπολ-ΠΑΟΚ), Κατερίνα Βαφειάδου (διεθνής παίκτρια-ΟΦ Νέας Ιωνίας), Ολίνα Ανδρίτσου (διεθνής παίκτρια-ΓΑΣ Καματερού), Άντζελα Καρελά (διεθνής παίκτρια-ΓΑΣ Καματερού). Επίσης στο βίντεο υπάρχει και σχετικό μήνυμα για την πρωτοβουλία του προγράμματος από την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη (ασημένια ολυμπιονίκης του πόλο το 2004). Η κ. Κοζομπόλη είναι και η εμπνεύστρια του εν λόγω προγράμματος και διεξάγεται με την συνεργασία και την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένο βίντεο προβάλλεται ήδη από τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας ως μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα, για την ενασχόληση των γυναικών με τον αθλητισμό μέσα από το πρόγραμμα «Make Place For One More Woman», προβάλλοντας παράλληλα και το άθλημα μας.

Δείτε το video