ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Χ.Α. ευχαριστεί δημόσια τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, για το γεγονός ότι έκανε δεκτό το αίτημα που υπήρξε από την Ένωση καθώς και από την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) και αφορά την ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Πειραιά «Παπαστράτειο».

Στην μελέτη της ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου, έχει γίνει πρόβλεψη με γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου με διαστάσεις 36Χ20 ώστε να μπορούν να καλυφθούν και οι ανάγκες του αθλήματος μας.

Επίσης η Ε.Σ.Χ.Α. ευχαριστεί και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής (Εντεταλμένο για θέματα Αθλητισμού) κ. Σπύρο Πάντζα, ο οποίος συνέλαβε κι αυτός από την πλευρά του, στο σχετικό αίτημα για να υπάρξουν οι διαστάσεις για το Χάντμπολ στην μελέτη που έγινε από την Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου «Παπαστράτειου», το οποίο θα γίνει με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, οπότε θεωρείται άκρως σημαντικό το γεγονός ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το Χάντμπολ, την στιγμή όπου στο Δήμο Πειραιά, τα υπόλοιπα Κλειστά Γυμναστήρια που υπάρχουν (Π. Σαλπέας, Καμινίων) οι διαστάσεις τους είναι πολύ μικρές και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του αθλήματος μας.

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Σταυρακάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Χ.Α.) εκφράζουν τη θλίψη τους για τον αναπάντεχο χαμό του αθλητή Χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας, Άκη Ψωμιάδη, σε ηλικία μόλις 21 ετών.

Η οικογένεια του ελληνικού Χάντμπολ θρηνεί συγκλονισμένη για την απροσδόκητη απώλεια του χαμογελαστού νέου που αποτελούσε λαμπρό παράδειγμα αθλητή.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, την θεία του και Ειδική Γραμματέας της Ένωσης μας, κ. Κατερίνα Ψωμιάδου, και στο σύλλογο του ΑΣ Φίλιππο Βέροιας.

Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Χ.Α. θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη όλων των αγώνων των Πρωταθλημάτων της το προσεχές Σαββατοκύριακο (27, 28/1/2018) στην μνήμη του άτυχου νέου που έφυγε τόσο άδικα και τόσο πρόωρα από κοντά μας.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Χ.Α.) με την ευκαιρία της έναρξης των Πρωταθλημάτων Ε.Σ.Χ.Α. στις κατηγορίες Παμπαίδων Α’, Παγκορασίδων Α’, Παμπαίδων Β’, Παγκορασίδων Β’, εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες των σωματείων που συμμετέχουν στις συγκεκριμένες διοργανώσεις. «Να χαρούν και να ευχαριστηθούν το κάθε παιχνίδι και να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το Χάντμπολ» προτρέπει η Ε.Σ.Χ.Α. όλα τα παιδιά που παίρνουν μέρος σε Ηλικιακά Πρωταθλήματα και τους εύχεται μια αγωνιστική περίοδο χωρίς τραυματισμούς.

 

Επίσης πολλές ευχές για καλή αγωνιστική περίοδο στους προπονητές, διοικητικούς υπεύθυνους των ομάδων καθώς και στους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους.

 

 

 

 

Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 5/12/2017 και ώρα 14.00 στα γραφεία της Ε.Σ.Χ.Α. (Γ’ Σεπτεμβρίου 56-3ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Β' φάσης του πρωταθλήματος Παμπαίδων Α’  Ε.Σ.Χ.Α. 2017-2018. 

Η έναρξη των αγώνων στις 09-10/12/2017. 

 

 

Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις της χώρας, μέχρι και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. Η απόφαση αφορά τα Εθνικά και τα Τοπικά Πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα και πραγματοποιείται λόγω του Εθνικού Πένθους που έχει κηρυχθεί από τις καταστροφές στην Δυτική Αττική. Έτσι σε όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων Ε.Σ.Χ.Α. που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου 2017 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφέρει: «Η οικογένεια του αθλητισμού πενθεί για την τραγωδία που έπληξε τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στη Δυτική Αττική. Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη καλούνται όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις της χώρας, μέχρι και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. Η αθλητική Ηγεσία θα σταθεί αρωγός στην αποκατάσταση των συνεπειών της καταστροφής την επόμενη μέρα».